Vandaag naar het eerst naar wat kwekers verder weg in Koide wat een klein uurtje rijden is. Kobayashi als eerste maar viel enigszins wat tegen wat betreft aanbod Nisai en de Tosai mix is niet zo breed dat we deze ondanks we mochten handpicken hebben laten schieten.

Door naar Wada welke zich ook gelukkig kan prijzen dat hij bijna is uitverkocht en dat zijn nieuwe variëteit zeer in de belangstelling staat. Ook na wat zeuren blijft hij bij zijn besluit en meer dan een foto wordt het ook niet.

Op naar Takahashi waar we een afspraak hadden en na het inspecteren van de bassins zijn er uit 3 ruim 30 Nisai gebowld waar na een grondige inspectie er 16 zijn overgebleven. Valt ook niet mee om ze te beoordelen zwemmend door elkaar in een grote vijver. Maar we zijn blij met deze Doitsu en Geschubde Koi welke ook 21 maart in onze winkel te bewonderen zijn.

Voor de Lunch is er nog even tijd om bij Marusaka langs te gaan. Maar ondanks dat ik er vaak goed kan slagen maken zijn stieren meer indruk op ons dan de Koi !!!!!

De middag staat ook in het teken voor zoekopdrachten voor klanten naast het zoeken van voorraad. Onderweg naar Yamamatsu langs Hirasawa vragen naar grote zwarte Koi maar die heeft hij niet. Dus door naar Sakai-Matsunoske waar ik een sample heb van de Jumbo Tosai die hij aanbied welke zeker hoog op mijn lijstje staan.

Op 3 minuten zit Kaneko en al kom ik er niet vaak toch even de moeite genomen. Op een paar Doitsu Kujaku na zou ik daar momenteel geen doos kunnen vullen en ook na lang twijfelen dan ook maar door gereden.

Zo kom je sneller als verwacht al weer bij Maruhiro want die heeft bijna alles. Helaas niet precies wat we zoeken voor een klant maar wel een vis die zijn naam eer aan doet als “Black Diamond”

Als laatste vandaag NND waar een heleboel moois rond zwemt. Is niet ver van het hotel dus kan er zo weer heen maar de prijs ligt toch wat hoger als men bij Koi vijvercentrum waterland gewend is dus wacht ook hier nog even met aankopen want ondertussen krijgen we ook een bericht om heel misschien Jumbo Tosai te mogen handpicken bij Kase en zie de sample !!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *