Japanreis 2019 – Dinsdag 26 februari.

Na een lange reis van 27 uur inclusief tijdverschil pas maandag laat aangekomen in Nagaoka.
En voor het eerst een trein storing meegemaakt dus was er helaas geen tijd meer om een kweker te bezoeken. Maar vandaag weer volop Koi gezien, gebowld en ook al gekocht.

De eerste kweker was Hirasawa die zijn bakken nog vol heeft en druk was met een shipment. Hier zit zat vis en kan daar van de week zeker nog terecht.

Bij Yamazaki zijn de Tosai  en small Nisai bekeken en zoals altijd hongerige Koi. Maar omdat er ook een collega bezig was is er een afspraak gemaakt voor donderdag en zullen ook voor platina nog terecht kunnen.

Door het wegvallen van Choguro zijn er niet veel Platina dus is de spoeling erg dun in deze variëteit.

Langs Maruhiro waar het altijd druk is alleen de prijs valt iets tegen. Klanten verwachten goede Koi en die heeft hij maar de prijs is iets te hoog. Maar wie weet als we later nog eens langs gaan met speculaas !!!!

Bij Conias die overigens niet aanwezig was heb ik wat doitsu gebowld die er op het eerste gezicht goed uit zien, maar bij inspectie in de bowl toch wat tegen vallen dus heb ik ze laten gaan en op naar de volgende.

Shinoda zit op de route maar zou niet veel meer hebben zwemmen, maar dat blijkt anders. Hij is zijn Tosai aanhet selecteren en ik heb eerste keus op een niet al te groot aantal Tateshita. Na het afvangen en bowlen heb ik 25 mooie Doitsu Gosanke waarvan 3 Jumbo Tosai over gehouden welke mee komen naar Purmerend.

Na de lunch langs bij Sakazume en al heeft hij niet veel Nisai meer houd ik het wel in gedachte om daar nog langs te gaan. Wat zeker nog de moeite is om daar ook Handpick Tosai te gaan selecteren.

Otsuka is even bezocht in de hoop op ….. maar nee ook dit jaar niet. Wel brengen wij 2 doosjes Koi naar transport welke voor deze middag staat gepland dus even meegekeken hoe zij een voor een de dozen inladen voor transport.

Vorig jaar mooie Aoki binnen gekregen dus afgesproken toch even langs te gaan. Hoewel hij nagenoeg leeg is staat zijn Tosai selectie voor eind maart gepland. Nu hopen dat dit voor de 20e gebeurd want dan kunnen deze nog mee, maar voor nu alleen een doosje kleine Tosai kunnen reserveren.

Wat hoger in de bergen zijn Kase en Ikarashi bezocht en na alles gezien te hebben niets gekocht. Bij Kase hopen op goed geluk of we daar nog terecht kunnen voor jumbo Tosai en zelf mogen selecteren. Voor vandaag zit het er op en morgen starten we in Koide !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *