Het is hier vandaag kil, grijs en nat, maar we gaan er voor om eens wat dozen te vullen en alle klantopdrachten proberen te vervullen. Dat laatste is niet altijd even makkelijk maar we zijn een eind op weg.

Suda de eerste vandaag en ook omdat de agent daar iets moest recht zetten. En als we er toch zij bekijken we alles even en komen op de conclusie dat hij nog wel iets aardigs heeft zwemmen. Een hele mooie Tosai mix maar ook gave longfin dus we denken er over om morgen nogmaals langs te gaan.

Bij Maruhiro hadden we al iets op het oog en zijn daar 2 bowls vol gezet waaruit we zijn gaan selecteren. Hij probeert altijd iets aparts er tussen te gooien maar daar komen we niet voor. We komen niet op 2 dozen dus nogmaals onderhandelen met speculaas er bij zijn er 9 Nisai over gebleven welke mee komen. Ki-Utsuri, GinRin Kohaku, Tancho en een GinRin hi Utsuri zijn er bij en wij er blij mee.

Hierna naar zijn broer voor andere variëteiten en dus ook daar 2 bowls vol geschept en dat viel niet mee in die overvolle grote bakken. Uit ruim 500 Koi de beste te hebben lukt haast niet maar na ruim een uur heb je wel het gevoel dat je voor klanten een heel mooi assortiment hebt geselecteerd. Vissen zijn goed op kleur en zo zijn er deze ochtend weer een aantal opdrachten van klanten vervuld maar ook voor de verkoop mooie Koi.

Omdat we vanmiddag iets speciaals hebben gaan we eerst nogmaals naar Yamazaki. Mooie vis voor de kleine beurs staat nog op de lijst dus gaan we gewoon weer bowl’s vullen. Ook hier weer een hoop tijd nodig om het beste er uit te halen en komen een beetje met de tijd in de knoei omdat we een afspraak bij Kase hebben. Maar in ieder geval heb ik al de Platina en Kikusui die ook van de wishlist kunnen.

De laatste voor vandaag is Kase en wel voor Jumbo Tosai Showa !!!! Al 40 jaar kweekt de familie al Showa maar sinds een paar jaar met de bloedlijn van Dainichi met Sekiguchi beide ook zeer beroemd vanwege hun Koi. Het is dan ook een feestje als van de Tateshita of wel de betere en ook nog eens Jumbo Tosai aangeboden krijgt.

Zeker als je er een paar mag uitzoeken uit 200 stuk voor stuk hele stevige 1 jarige Koi van hoge kwaliteit. Dus schortje om en genieten maar ……………………. en van af 9 maart te reserveren bij ons in de winkel.

Morgen hier de laatste dag met nog afspraken bij Yamazaki , Sakasume , wellicht Suda en wat we nog tegen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *