Maandag 7 maart

Na een lange zit zijn we vandaag aangekomen in Nagaoka het dagelijkse startpunt voor de komende dagen. Ingecheckt in Alfa 1 hotel en natuurlijk toch nog even wat kwekers bezocht samen met Bjorn als reisgenoot, Mischa als gids en morgen voegt er nog een klant bij ons. Deze Koi-hunt heb ik veel zoekopdrachten en ook alle tijd nodig dus het aftasten kon beginnen bij Katsumi. Niet voor de eerste keer als eerste op de lijst maar zeker wel een om even langs te gaan.

Hierna nog bij Kase langs geweest en ook weer eens langs Ikarashi waarbij de laatste toch niet dat kan bieden waarvoor we hier zijn. Bij Kase zat nog een aardige bak vol Sansai welke genoteerd staan. Verder nog weinig Tosai gezien die goed genoeg zijn en niet uitverkocht , dus tot morgen.

Dinsdag 8 maart

Vanmorgen na een goed ontbijt is de speurtocht naar Koi van start gegaan bij Marudo waar gezocht wordt naar Chagoi en eventueel een grote Yamabuki. Na overleg besluiten we hier later nog terug te komen om Chagoi te kopen als we deze nergens anders tegen komen.

Via Maruhiro die Koi voor een shipment aan het inpakken is gaan we eerst langs bij Conias. Deze heeft nog wel wat maar net niet goed genoeg gezien de prijs en rijden we door naar Shinoda welke jarig blijkt te zijn en dus niet aanwezig. Daar Maruhiro verteld had bijna klaar te zijn toch eerst weer terug gereden en daar de eerste Koi gekocht. 8 stuks zeer mooie Hi Utsuri en GinRin Kohaku zijn overgebleven na een laatste controle uit een selectie van een stuk of 20.

Verder is er een Shiro Utsuri van 70 cm gebowld voor een klant die mee naar Japan is. Wel wordt er eerst nog even verder gekeken voor de beslissing tot koop wordt gemaakt. ( knappe foto volgt )
Na de lunch even een alvast voorproefje gedaan bij Hirasawa bij de Nisai. De Koi in het getoonde filmpje zijn tussen de 35 en 45 cm en hebben honger !!!!

Even in vogelvlucht gereden langs Isa Kazuhiko , Torazo , Sakazume , Mano en Yagenji waarbij sommige niet aanwezig waren. Zo kan het zijn dat Mano nog deze week bezocht wordt voor Shusui en valt Yagenji al af daar hij geen Koi kan aanbieden.

Izumiya was wel aanwezig en kon gelijk aan het werk om een Yamabuki van 85 cm te bowlen om eens nader te bekijken of deze de reis naar Nederland gaat maken binnenkort. In ieder geval is aan deze Koi wel te zien dat Izumiya heer en meester is in Yamabuki.

Kanno viel vandaag als laatste de eer en terwijl reisgenoten op jacht zijn gegaan naar Goshiki heb ik een sample laten maken van HQ Tosai. Een mix met Kohaku , Sanke en GinRin Sanke met super mooie patroontjes staan op mijn verlanglijst. Morgen een vervolg bij o.a. Choguro , Yamazaki en vele anderen.

Woensdag 9 maart

We zijn op het midden van de week en hebben weer het nodige kunnen vinden vandaag. Het was Yamazaki waar de eerste Koi zijn gekocht en weer zijn Platina van Yamasan tegen die van Choguro gekozen voor de prijs want de bloedlijn is nagenoeg gelijkwaardig. Buiten de 6 Platina die stuk voor stuk heel gaaf zijn met schone koppen  2 doitsu Hariwake en een heel mooi GinRin Ochiba’tje welke nog aan een Koi show heeft mee gedaan en het kleine sumi spotje nemen we voor lief .


Voor zoek opdrachten welke uit vele variëteiten bestaat zijn weer een aantal kwekers bezocht. Zo zijn we geweest bij het Tosai huis van Maruhiro , Miyatora , Hirasawa en Marusaka Deze kwekers liggen op een korte afstand van elkaar dus kunnen we er later nog terug maar is er wel een doosje Doitsu gekocht door mijn reisgenoten bij Marusaka

Na de lunch zijn we iets hoger de bergen in gereden met Koda als doel. Het miezert hier al enkele dagen maar het is niet koud en er ligt weinig sneeuw dus weinig wintersport plaatjes. Overigens had Koda niet dat te bieden wat ik zoek.

Na deze weer de weg op naar Kanezo welke ik vorig jaar voor het eerst heb bezocht en er zeer mooie Showa had gekocht. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor 2016 maar stiekem hoopte ik op dezelfde kwaliteit. Nou mooi dat het weer gelukt is en 6 zeer goede Showa welke met Dainichi bloedlijn zullen er bij zijn. Echte toppers van deze kweker die je verder in Nederland bijna niet tegen komt. En hij heeft nog meer snoepgoed maar dat zullen we morgen zien !!!!!!

De tijd vliegt als alles naar wens gaat en de volgende afspraak was al gemaakt en bracht ons bij   Marudo. Daar mogen wij selecteren uit de betere Nisai Chagoi en dat is ook waar het allemaal om te doen is, mooie vissen of eigenlijk net even boven standaard. Uit een 300 tal een kleurige Koi de 10 aller beste halen lukt gewoon niet maar die we uiteindelijk mee laten komen zijn wel heel erg goed in prijs/kwaliteit. 2 GinRin Chagoi , 3 Brown Chagoi , 1 Karashigoi en 4 olijfgroene Chagoi zwemmen nog voor de Paas in de winkel.


Morgen nieuwe kansen bij nogmaals Kanezo en richting Takahashi.

Donderdag 10 maart

Vanmorgen als eerste richting Koide vertrokken waar ik bij Kanezo gebruik heb gemaakt van een kans van de buiten catorogie. Gisteren al mooie Showa maar had in een groene vijver ook al wat anders gezien. Er is een basin met onder andere zijn beste Kumonryu af gevangen waar van ik er 10 mocht kopen. Bij aankomst stond alles al gereed en werd er een sleepnet door gehaald.

Daarna zijn alle Koi in een bowl bekeken en na een laatste selectie was daar het mooie resultaat van 1 Kumonryu , 3 Doitsu Metalic Ochiba en 6 Beni Kumonryu.
Na dit goed begin van de dag eventjes langs Suzusei maar daar was niemand aanwezig en reden we nog iets verder naar Tazawa. Hij is een aantal jaren uit de running geweest maar heeft het nu weer aardig op de rit maar niets gekocht. Zo zijn we voor de lunch nog langs Kobayashi gegaan maar van de Nisai Shiro Utsuri zitten er nog een aantal in een Mudpond en komen pas later dit jaar. Daar worden dan wat foto’s van verzonden per mail en bij goedkeuring mijnerzijds nog afgestuurd.

Voor een snelle lunch langs de supermarkt gereden want de eerste middag afspraak stond al gepland bij Takahashi. Hier heb ik in 2 prijsklasse Doitsu Gosanke gekocht en 4 stuks hele leuke Kujaku voor een hele leuke prijs !!!! Overigens is een van zijn basins mega groot en duurde heeft het nog aardig wat tijd in beslag genomen maar dat hebben we er graag voor over.

Onder tussen had Murata al 3 keer gebeld of we er al aan kwamen dus heeft Mischa even de rijstijl aangepast om nog even wat tijd in te halen. Bij Murata zijn we op zoek naar Azukari Koi ofwel Koi die nog een jaar blijven om door te groeien. Het liefst verkoopt hij alles natuurlijk maar er is een Kohaku met een waanzinnig Inazumi patroon in optie. Hierna nog even zijn ouderdieren gezien en zijn daarna nog naar een ander vishuis gereden. Hier heeft hij ook nog wat mooie Nisai laten zien en staat er nog een super Kohaku in optie tot koop voor Azukari. De kans dat ze beide blijven is dan ook zeker aanwezig voor deze toppers.


Op de terugweg nog even dromen aan de Hirasawa vijvers in Koide waar 150 of wel meer 75 cm+ Koi zwemmen. Morgen dagje Nagoshi dus weer wat meer kilometers dan vandaag maar wel zin in.

Vrijdag 11 maart

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat terwijl wij op het vliegveld stonden de aardbeving met tsunami als gevolg een spoor van vernieling achter liet. Maar ook de dag dat we iets eerder op pad gaan om Nagoshi te gaan bezoeken. Na ruim anderhalf uur zijn we daar aangekomen en wisten we dat de groene thee gezet gaat worden. Na de thee pauze hebben we de vishuizen door gelopen en beland bij de grote vijver buiten. Hier zijn vele Koi uit gebowld en nadat er vele door onze handen zijn gekomen hebben we er 36 kunnen selecteren in div. variëteiten zoals 5 Benigoi.

8 Kohaku

6 Sanke

5 Asagi

6 Shiro Utsuri

En 6 Yamabuki

Gelet is op body en huid kwaliteit al is dat op een 2 jarige Koi nog moeilijk te bepalen. Maar wat je ver haalt is lekker en die vlieger gaat in dit geval zeker op.

Omdat we vandaag nog meer kwekers willen bezoeken voor zoekopdrachten leggen we Nagoshi uit niet mee te gaan lunchen en reden terug naar Ojiya en wel Dainichi. Niet voor elke portemonnee weg gelegd maar niet geschoten is altijd mis alleen is er niemand aanwezig dus blijft het bij kijken. 3 vishuizen doorgelopen en door naar de volgende om de hoek. Maar ook bij Isa blijft het bij kijken want er wordt volop gewerkt aan het reinigen de filters en dat maakt het water zo smerig dat de Koi niet gebowld kunnen worden als dat al aan de orde zou komen.


Japan maart 2016 Koi vijvercentrum waterlandJapan maart 2016 Koi vijvercentrum waterlandJapan maart 2016 Koi vijvercentrum waterland

Er was nog even wat tijd en op 500 meter zit Hirasawa waar ik een klantopdracht ga proberen te kopen. Ik heb het idee dat deze ook gaat lukken maar dat hoor ik dan morgen. Helaas nog niet alles gevonden maar heb een goed gevoel dat het met een aantal nog wel gaat goed komen de laatste dag.

Zaterdag 12 maart

De koffers zijn gepakt en worden ingeladen want we vertrekken naar Tokio vanmiddag en ronden het hier vandaag af. De puntjes op de i waar dat nog kan !!!!! We rijden eerst naar Yamazaki want die zou nog wat Goshiki hebben maar bij aankomst was de kwaliteit niet zoals verwacht en konden we gelijk door naar Hirasawa. We hadden toch een afspraak staan maar hij was er zelf niet dus heb ik even op beeld gezet wat je daar zoal aantreft. Als of het zo moet zijn eindigt het filmpje met de Koi die vandaag wordt aangekocht voor een klant ?

Daar de oude man nog onder weg is en het nog even gaat duren draaien we het om en rijden naar Abe. Van zijn Goshiki werd ik wel heel vrolijk en ben gaan zoeken in de bassin met betere kwaliteit. Ik heb ook in zijn Tategoi bak gekeken en geschept want zoek voor een klant nog toppertje. Nu zijn dit niet de voordeligste maar omdat het mooi weer is en ook nog eens zaterdag krijg ik een heel fair aanbod voor 3 van deze en geef Abe dus snel een hand. Hier bij selecteren we 7 andere en is kan ook deze opdracht worden vervult en blijft er nog heel veel leuks over voor voorraad.

En hier onder 3 x Tategoi !!!!!!!!!!!!!!!Het is warm vandaag en rijden weer terug naar het vishuis naast het huis van Hirasawa. Hij is nog niet aanwezig en zijn we maar gaan scheppen. Had gisteren al wat Yamabuki gezien en heb er 4 in een bowl gezet 2 x 50 cm en 2 x 55 cm en zie later wel wat de prijs moet gaan worden.En toen eerst weer op zoek naar de Mizuho Ogon de filmster uit het eerste filmpje maar die had zich verstopt tussen de rest. Net nadat we deze in de bowl hadden gezet kwam hij zelf ook op zijn gemak binnen gewandeld. Gelijk aan het werk gezet om samen nog een goede kwaliteit Karasugoi te vangen en na wat speurwerk 2 en een Chagoi in een bowl gezet. De prijs was goed maar gezien het transport heb ik de tweede Karashugoi en de 2 kleinere Yamabuki ook gekocht om zo op 3 volle dozen te komen. Karashugoi 58 en 55 cm Chagoi 63 cm.
Na nogmaals Hirasawa te bedanken en hem mijn laatste ouwe kaas waar hij gek op is heb gegeven rijden we naar Nagaoka voor een late lunch en pakken de trein. Morgen het laatste verslag vanuit Narita met de laatste aankopen die nog lopen !!!!

Zondag 13 maart

Vandaag doorgebracht in Tokio met mijn mee reizende klant en hebben daar wat tuinen bezocht. Helaas was het fris en bewolkt wat maar ondanks dat hebben we ons vermaakt en later nog even de drukke winkelstraten op gezocht.

En zijn er ook nog visjes gekocht zoals deze Shiro Utsuri van Kobayashi. Van de week al vast gelegd maar er is bedenktijd gevraagd voor de klant. Nu is het zeker en mag deze nog een jaar in Japan blijven om aan de lengte en body te werken.

Maar ook een aantal Yagenji Tosai in meerdere maten komen mee. Mooie visjes en met strakke patroontjes welke we afgelopen jaar ook in de winkel hebben gehad. Van af volgende week donderdag is alles binnen en zijn ook de zomer openingstijden weer van toepassing.

Heeft U een vis voorbij zien komen in het verslag dan kunt U deze reserveren. Deze blijft dan tot eind April in de winkel zwemmen. Tot snel !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *